Laiturimallit

Kiinteä porapaalulaituri

Porapaalulaiturin perustana on 5mm haponkestävät 168mm teräsputkipaalut. Nämä porataan yli metrin syvyyteen peruskallioon. Tästä alaspäin porataan vielä 134mm karalla metrin verran syvemmälle niin että tuleva betoni saa otteen kalliosta. Porapaalut täytetään säänkestävällä betonilla pumppuatolla jonka jälkeen raudoitekasetit lasketaan paaluihin. Raudoitekasetit tulevat helposti yli 6 m pitkiksi. Betonin kovetettua voidaan alloittaa puutyöt. Puurunko kiinnitetään haponkestävin kiinnikkein putkiin. Laituriin tehdään n. 5 asteen päästö jotta jäät eivät saisi otetta verhouksesta.

Porapaalulaiturin perustana on 5mm haponkestävät 168mm teräsputkipaalut. Nämä porataan yli metrin syvyyteen peruskallioon.

Perustus

Perinteiset puukirstut asetetaan seisomaan merenpohjalle ja täytetään sitten kivillä. Tällä tekniikalla on tehty arkkulaitureita vuosisatoja. Toinen käytetty tapa on ollut vuorata puu-pylväslaituri umpiverhouksella. Tämä on ollut mahdollista pehmeäpohjaisilla rannoilla joissa puupaalut on saatu työnnettyä tarpeeksi syvään pehmeeseen sedimenttiin. Porapaalutekniikan kehittyttyä on nykyisin mahdollista rakentaa teräsputkipaaluarkku-laituri melkein mihin tahansa. Koska teräputkipaalut porataan sisään kallioon, voi laiturin perustaa myös sileälle pohjakalliolle, jonka päältä jäät helposti työntäisivät perintesen arkkulaiuturin. Teräsputkipaalulaituri on todella pitkäikäinen sekä jylhä laituriratkaisu.